κ.κ Συνάδελφοι,
Είμαστε μια νέα ομάδα Δικηγόρων και εμφανιζόμαστε ως σύνολο για πρώτη φορά ενώπιον Σας, με σκοπό την παρέμβαση μας στον δημόσιο διάλογο και την συμμετοχή μας στα δικηγορικά κοινά για την επίλυση των μεγάλων αλλά και μικρών ζητημάτων, που μας απασχολούν ως Δικηγόρους.
Για εμάς η θετική και παραγωγική λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας δεν συνιστά έργο αποκλειστικής αρμοδιότητας ή ευθύνης του εκάστοτε Προέδρου. Η προεδρικοκεντρική λογική που επικρατεί εδώ και χρόνια αποτελεί την βασική αιτία, που ο Σύλλογος μας δεν έχει ενεργά μέλη και η Διοίκησή του ασκείται εντός κλειστών τειχών, στην ουσιαστική άσκηση της οποίας δεν συμμετέχουν ούτε τα εκλεγμένα Μέλη του Συμβουλίου.
Πιστεύουμε ότι οι λύσεις στα μικρά και τα μεγάλα δεν βρίσκονται στον ουρανό και δεν βρίσκονται φυλαγμένες στο συρτάρι του εκάστοτε Προέδρου, αλλά είναι προϊόν διαβούλευσης, συζήτησης, συναπόφασης των πολλών και ενεργών συναδέλφων. Σε αυτή την βάση κινείται η δική μας προσπάθεια να συμμετάσχουμε στα δικηγορικά κοινά απευθυνόμενοι προς τους Συναδέλφους μας με το δικό μας μήνυμα και την προγραμματική μας ατζέντα ως αυτόνομη δικηγορική ομάδα χωρίς υποψήφιο Πρόεδρο.
Το όνομά μας είναι «ΠΥΞΙΔΑ». Η ΠΥΞΙΔΑ, παραπέμποντας στο χρήσιμο ναυτικό εργαλείο, φιλοδοξει να συμβάλει, ώστε ο ΔΣΑ να ξαναβρεί τον προσανατολισμό του, να αναλάβει τον θεσμικό του ρόλο έναντι της κοινωνίας και να οδηγήσει Όλους Εμάς σε ασφαλείς προσανατολισμούς και σύγχρονες κατευθύνσεις στον τρόπο και στην άσκηση της δικηγορίας.

Με συναδελφική υπευθυνότητα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΥΞΙΔΑ - ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!

Προτάσεις Καθημερινότητας για Ποινικά Δικαστήρια

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ