Βιβλιοθήκη Συλλόγου

Η βιβλιοθήκη είναι ένα από τα πιο βασικά εργαλεία για έναν δικηγόρο. Ο ΔΣΑ έχει μια αρκετά ενημερωμένη βιβλιοθήκη, η οποία όμως είναι δυσπρόσιτη. Και είναι δυσπρόσιτη καθαρά λόγω ωραρίου. Σημειωτέο ότι χρήση της βιβλιοθήκης θα κάνει ένας νέος δικηγόρος ή κάποιος ο οποίο έχει περιορισμένους πόρους.
 Το ωράριο λειτουργίας της κεντρικής βιβλιοθήκης είναι : Πρωί : Δευτέρα έως και Παρασκευή 8:00 - 14.45 Απόγευμα : Δευτέρα έως και Πέμπτη 17:30 - 20:00  Όταν λοιπόν η βιβλιοθήκη παραμένει ανοιχτή το πρωί, όπου η πλειοψηφία των μάχιμων δικηγόρων βρίσκεται στα δικαστήρια, ποια η χρησιμότητά της; Όταν είναι ανοιχτή μόνο τέσσερα απογεύματα και ποτέ το μεσημέρι, πως μπορεί να γίνεται χρήση της και να είναι προσβάσιμη; Θα πρέπει να ρυθμίζουμε τα ωράρια μας και με βάση το ωράριο της βιβλιοθήκης;
 Η λύση είναι το ωράριο της να είναι συνεχές, ούτως ώστε ο δικηγόρος που βρίσκεται μέχρι το μεσημέρι στα δικαστήρια, να μπορεί να κάνει χρήση της μετά. Είναι λοιπόν μία παροχή του συλλόγου στα μέλη του, η οποία πρέπει να είναι πλήρης και να μην δημιουργεί προσκόμματα στην εργασία μας.
Πώς θα γίνει αυτό. Στόχος μας ως παράταξη είναι ο Σύλλογος πρωτίστως να λειτουργεί σωστά. Η βιβλιοθήκη θα πρέπει να ενταχθεί στο οργανόγραμμα του Συλλόγου, ούτως ώστε οι υπάλληλοι που δεν απασχολούνται να καλύπτουν τα κενά στην βιβλιοθήκη και έτσι η λειτουργία της να είναι πέντε μέρες την εβδομάδα με συνεχές ωράριο.
Στόχος μας λοιπόν, είναι εφικτές και απλές λύσεις να είναι άμεσες. Για το καλό όλων μας. Γιατί στην ΠΥΞΙΔΑ ούτε προτείνουμε κάτι ανέφικτο, ούτε εθελοτυφλούμε μπροστά στα πραγματικά  έστω και μικρά πολλές φορές προβλήματα.


                                   Χρίστος Δερδεμέζης                                             Υπ. Σύμβουλος ΔΣΑ

«ΠΥΞΙΔΑ-Εκλογικός Συνδυασμός για το ΔΣ ΔΣΑ»



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΥΞΙΔΑ - ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!

Προτάσεις Καθημερινότητας για Ποινικά Δικαστήρια

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ